ECOGRAFIE PEDIATRICA

Dr. Stanescu Diana:

Medic Primar Radiologie si Imagistica Medicala;                                                                                          Competente – Ultrasonografie generala; Tomografie computerizata; Rezonanta magnetica; Senologie;

D-na Dr. Stanescu Diana s-a alaturat echipei medicale Q Med inca de la deschiderea clinicii, pentru a realiza ecografii pediatrice atat in regiunea abdominala, cat si in cea transfontanelara , de sold, mamara sau scrotala . Cu o experienta de 17 ani in imagistica pediatrica, cu profesionalism, devotament si amabilitate, Dr. Diana Stanescu are grija de pacienti, diagnosticand corect patologiile copilasilor.

CE REPREZINTA ECOGRAFIA PEDIATRICA?

Ecografia pediatrica este o metoda imagistica sigura si neinvaziva pentru evaluarea structurilor anatomice la copii. Acest lucru necesita o abordare speciala, spre deosebire de ecografia pentru adulti.

Exista mai multe tipuri de ecografii pediatrice pe care medicul nostru Dr. Stanescu Diana le efectueaza in cadrul Clinicii Q Med.

  • Ecografia abdominala totala (abdomen si pelvis):  se poate efectua la orice varsta in cazul in care apar dureri abdominale, tulburari de apetit sau de tranzit, varsaturi, traumatisme abdominale, etc. Ecografia abdominala este indicata mai ales in primul an de viata a bebelusului, pentu ca medicul sa poata urmari dezvoltarea normala a organelor abdominale si evitarea unor eventuale malformatii.
  • Ecografia transfontanelara: se efetueaza la nou-nascuti si la bebelusii sub 6 luni. Aceasta  este necesara in primul rand la bebelusii ce s-au nascut cu probleme (cei care au necesitat masca de oxigen sau manevre de resuscitare). Cu ajutorul ecografiei  tranfontanelare, medicul poate sa observe modificari intracraniene cum ar fi sangerari, leziuni chistice, hidrocefalie sau diverse malformatii.
  • Ecografia de sold: se efectueaza la varsta de 6-7 saptamani. Este esentiala pentru ca medicul sa poata depista displazia de dezvoltare a soldului, care este intalnita destul de frecvent la bebelusi, dar care poate fi remediata.
  • Ecografia mamara: se efectueaza chiar si la fetele tinere, deoarece cancerul mamar este tot mai des intalnit. Ecografia mamara este una dintre cele mai importante investigatii care trebuie facute pentru a preveni aparitia problemelor.
  • Ecografia scrotala: se efectueaza de cele mai multe ori, in urma unui consult facut de catre medicul chirurg sau medicul de familie, si este indicate atunci cand un testicul nu a coborat, cand exista umflaturi vizibile in regiune sau in caz de durere.